top of page
  • rebeccasykes

Security Engineer - vaste baan - Amsterdam

DVG Search biedt een leuke uitdaging aan voor een ervaren Security Engineer, die opzoek is naar een complexe omgeving bij een organisatie met maatschappelijk belang.


Als Security Engineer kom je tewerken in een klein maar ervaren team, die voor de grote uitdaging staat om een robuste cyber security capaciteit uit te bouween. Hier zal geen dag hetzelfde zijn met een diversiteit aan uitdagingen.


Je bent verantwoordelijk voor het vinden, beoordelen en oplossen van beveiligingsrisico’s. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse systemen en tools die voortdurend monitoren. Jij zal inspringen 1e, 2e en 3e lijns escalaties en incidenten. Daarnaast ben je o.a. betrokken bij projecten en het door ontwikkelen van de security systemen.


Je maakt deel uit van een hechte team met collega’s die enthousiast zijn om samen te bouwen, leren en een bijdrage te leveren aan samenleving. Je werkt afwisselend thuis en op het hoofdkantoor in Amsterdam waar je de organisatie beveiligd voor zo’n 2000 mederwerkers en 70 IT medewerkers. Gezien de werkzaamheden is ICT voor deze non profit “mission critical” en het beveiligen van deze systemen is daarom een top prioriteit.


Wij zijn idealiter opzoek naar iemand met aantoonbaar ervaring als Security Engineer, inclusief monitoring en incident management. Gevraagde kennis en skills:

  • Technische kennis van technieken en standaarden op het gebied van netwerk, infrastructuur en applicatiebeveiliging (o.a. encryptie, certificaten, toegangscontrole, firewalls, proxy, IDP/IPS, NIDS, endpoint protectie, anti-malware, netwerk protocollen)

  • Ervaring met het gebruik van SIEM toepassingen (ontwerpen en bouwen van rules, dashboards, connectors, parsing, reports) en het opstellen van security use cases

  • Ervaring met het gebruik van automation, scripting, orchestration en CICD tools

  • Kennis en/of ervaring met cloud security (Azure / AWS)

  • Bekendheid met security frameworks/raammodellen (STRIDE, OWASP, etc.)

  • Goede communicatieve vaardigheden

Wij bieden: Een marktconform salaris + eindejaarsuitkering (13e maand bij volledig kalenderjaar) als ook een ruim aanbod van goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 27 verlofdagen (o.bv. fulltime dienstverband), reiskostenvergoeding, een eigen ontwikkelbudget, uitgebreid opleidingspakket en een pensioenregeling.

Voor meer informatie, neem contact op met Rebecca Sykes @ DVG Searchbottom of page