top of page

Top 5 manieren om promotie te maken  1. Wees consciëntieus (zorgvuldig): volgens een studie uit 2019 van de Universiteit van Toronto, is consciëntieusheid - één van de dimensies van de Big Five - één van de belangrijkste voorspellers van succes op het werk en voor het leven in het algemeen. Het omvat eigenschappen als betrouwbaarheid, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en anderen, motivatie en betrokkenheid. Op de werkplek is dit vaak de ‘go-to-person’.

  2. Voeg waarde toe aan de organisatie en maak dit zichtbaar: het verdienen van geld is niet de enige manier om waarde toe te voegen aan een organisatie maar kan zich ook vertalen in het besparen van geld, het efficiënter maken van (bedrijfs)procedures of om de samenwerking tussen mensen, teams en afdelingen helpen te verbeteren. Ga er niet van uit dat mensen automatisch weten wie je bent en wat je kunt maar maak het concreet zichtbaar zonder op te scheppen of de bijdrage van je collega(’s) te devalueren.

  3. Sterke interpersoonlijke vaardigheden: een succesvol leider wordt vaak gedefinieerd door sterke interpersoonlijke vaardigheden. Hieronder vallen communicatieve vaardigheden, het kunnen motiveren van anderen en benaderbaar zijn. Maak het hebben van een goede werkrelatie met je collega’s een prioriteit en beperk je niet tot de collega’s van je eigen afdeling maar zoek de samenwerking op. Als de communicatie wat stroef verloopt, kijk dan wat je kunt doen om het op een andere manier aan te pakken. En vergeet niet dat de functie die iemand bekleedt, hem/haar/hun niet definieert als persoon.

  4. Continue verbetering: zoek, naast het leveren van goed werk, altijd naar voortdurende verbetering van je persoonlijke en professionele skills. Sta open voor feedback, volg een cursus en help je collega’s om zich ook te verbeteren.

  5. Bereid jezelf voor op de rol die je ambieert: een beroemde uitspraak van Lewis Carroll - de schrijver van Alice in Wonderland - luidt: “als je niet weet waar je heengaat, kan elke weg je er brengen.” In essentie betekent dit dat je niet alleen moet weten waar je naar streeft, maar ook wat de beste manier is om daar te komen. Aarzel niet anderen te vragen om je te helpen om je doel verder te definiëren en werk aan de kennis en vaardigheden die je onderweg nog moet ontwikkelen.

Commentaires


bottom of page