• Bas Volkers

Veel organisaties zijn al gehackt zonder dat ze het door hebben!

Het is tegenwoordig niet meer de vraag of u wordt gehackt maar wanneer. 75% van de grote organisaties en ruim de helft van de MKB-organisaties in Nederland krijgen jaarlijks te maken met Cybercriminaliteit.


Misschien bent u zelfs al gehackt en heeft u het niet door.


Cyberaanvallen worden namelijk vaak onderschat en blijven in veel gevallen nog volledig onopgemerkt.


Juist voordat ze een aanval doen (soms maanden van tevoren) verkennen cybercriminelen eerst onopgemerkt de systemen. Daarnaast zijn er ook veel hackers die ongemerkt binnen glippen en juist zo lang mogelijk onopgemerkt in de systemen aanwezig willen blijven om bedrijfsgeheimen, gevoelige data of inloggegevens van personeel en leveranciers te onderscheppen.


Ook al heeft u al iets aan beveiliging gedaan en doet u periodieke penetratietests. Hackers hebben steeds nieuwe tools en technieken om de gangbare beveiliging te omzeilen en ongemerkt binnen te komen. De reguliere firewalls en monitoringsystemen kunnen het niet bijbenen en zonder geavanceerde securitysystemen zijn de meeste organisaties pas bewust van een inbreuk als het kwaad al is geschied.


Wilt u weten of uw organisatie kwetsbaar is voor zo’n inbreuk en wie er al eventueel binnen gedrongen is in de systemen van de organisatie?


Door middel van een Compromise Assessment kunnen wij het volledige IT-landschap, inclusief alle aangesloten devices controleren op risico's, afwijkingen, verdachte activiteiten en daadwerkelijke inbreuken. Verdachte data wordt geïsoleerd en na een analyse ontvang u een rapport waarin wij de kritische en niet kritieke kwetsbaarheden uiteenzetten.


Wilt u weten of u al bent gehackt? Klik hier voor meer informatie over een Compromise Assessment.